1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bim’de Neden Çift Kapı Var?

Sosyal medya, Bim marketlerin neden iki kapısı olduğunun cevabını arıyor…

En çok şu yorum ilgi görmüş;

“Ben bu ilk bimi erzurum’ da gördüm. Kaç sene oldu hatırlamıyorum. Erzurumun ne kadar soğuk oldugunu anlatmaya gerek yok. Birçok eski evde çift pencere çift balkon kapısı vardır. O zamanlar pimapen tarzı pek yaygın değil. Bim’i de bu yüzden soğuk diye çift kapılı zannettim ama mersin’e döndüğümde ne göreyim burda da çift kapı”

”girmeden önce 2 defa düşün diye”

”Girerken 2 Çıkarken 1 düşünün”

”içerdeki hava ile dışardaki karışmasın diye”

Bunlar verilen en çok cevaplar. Ama hiçbiri doğru değil…

Marketlerin genelde çoğunluğunda girişte ve çıkışta 1 kapı vardır. Türkiye’de en yaygın marketlerden biri olan A101’de de çoğunlukla 1 kapı bulunmaktadır. Bim’in bu farkı merak uyandırıyor.

BİM markette görevli üst düzey yetkiliye ulaştık ve sosyal medyada onca başlık açıldığı halde, net bir cevap olmamasının nedenini sorduk ve bunun için 3 ayrı yetkiliden 3 ayrı cevap aldık…

1.cevap;
hava sirkülasyonunu engellemek içerdeki sıcaklığı sabit tutmak için. Peki dışarı çıkarken 1 kapı var, o zaman sıcaklığı nasıl dengeliyorsunuz dediğimizde , haklısınız cevabını verdi. Birde hırsızın giriş kapısından çıkışını engellemek için, çünkü çıkışta kasa var ama girişte kimse yok dedi.

2.cevap;
Girişteki 2 kapıdan, dıştaki kapının anahtarı yük indiren kamyoncularda olur. Mallar genelde akşam iner ve o bölüme 1 palet mal sığar. Bizler sabah gelir o ürünleri market içine çekeriz.

3.cevap;
BİM’in ilk ruhsat projelerinde iki kapı arası sterilizasyon mekanizması kurulacaktı. ancak bim ucuza kapatmak için sterilizasyon işlemlerini iptal etti.bu nedenle bundan sonra kalıp projeyi değiştirmek yerine iki kapılı giriş seçeneğinde devam etti.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.