1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

BİM-FED, Müteahhitleri Bilgilendirdi!

BİMFED, Termojet Isı Yalıtım ile birlikte 5 Şubat Salı günü Ankara Ramada Otel’de, ‘İnşaat Sektöründe Enerji Verimliliği’ konu başlıklı sektörel bilgilendirme toplantısı düzenledi.

bim-fed-muteahhitleri-bilgilendirdi

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED), Termojet Isı Yalıtım ile birlikte 5 Şubat Salı günü Ankara Ramada Otel’de, ‘İnşaat Sektöründe Enerji Verimliliği’ konu başlıklı sektörel bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde ve Termojet Isı Yalıtım’ın sponsorluğu ile gerçekleştirilen toplantıya, İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar. 400’e yakın müteahhit izlediği toplantıyı BİM-FED Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Şahin başkanlığını üstlendiği ve BİM-FED Yönetiminden Cafer Acar, Mehmet Özmen, Doğan Sandalcı, Bilal Mermer’den oluşan divan yönetti. ‘İnşaat Sektöründe Enerji Verimliliği’ konu başlıklı bilglendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Nazmi Şahin, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekerken, hükümetimizin de 2017 yılı sonu itibariye binaların enerji verimliliği konusunda çalışmalarını tamamlamaları gerektiğine dikkat çekti. Nazmi Şahin, Türkiye’nin enerji verimliliğinde kaybının yüzde 51’in üzerinde olduğuna dikkat çekerken, “Biz, hem ısınırken hem de soğuturken enerjimizi boşa harcıyoruz. Yanlış ve bilinçsiz uygulamalar neticesinde maalesef enerji kaybına engel olamıyoruz. Bizim yaptığımız havayı ısıtmak ve soğutmak. Bu konu, üzerinde durulması gereken önemli bir konu. Bu nedenle de toplantımızı yakından takip etmenizi diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. İnşaat sektörü içerisinde yer alan en önemli sorunların başında yalıtım sorununun geldiğini belirten Tellioğlu, dışa bağımlı olunan enerji sektöründe israfın önlenmesi gerektiğini söyledi. Tellioğlu, bina izolasyonlarının düzgün ve kaliteli malzeme ile yapılmasının, enerji verimliliği konusuna önemli katkılar sağlayacağına işaret etti.

Yapılan toplantıya katılımın yoğun olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyon Genel Başkanı Tahir Tellioğlu inşaat sektöründe uygulanan yüzde 18’lik KDV’ye de değindi. 1 Ocak itibariyle acelece inşaat sektörüne getirilen yüzde 18’lik KDV’nin sektöre zarar verdiğini belirten Tellioğlu, “300-500 bin TL ve üzerindeki değere sahip konutlara lüks denmeyecek miydi? Atıyorum bir milyon TL’lik bir araziye yapılan bir dairenin değeri 150 bin TL ise bunu da lüks sınıfına katıyorlar. Bu sayede devlet ekstra vergi, belediye de rayiç bedeli alıyor. Bu yüzden bu durumdan belediyeler de memnun.” diye konuştu . Türkiye müteahhitler odasını kurmaya mecbur olduklarını kaydeden Tahir Telli, “Biz müteahhitler odasını kurmadıkça, affedersiniz kaz olmaya ve yolunmaya mecburuz.” ifadesini kullandı.

Tahir Tellioğlu’nun ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin, BİM-FED olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi; “Ülkemizdeki kaynakların israfının önlenmesi adına müteahhitler olarak neler yapabiliriz, bunun üzerine sürekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Enerji açığımız gün geçtikçe artıyor. Terör belasına ve enerji harcamalarına yapılan masraf ülke gelirimizin yüzde 80’ini alıp götürüyor. Yılda 62 milyar dolarlık bir harcamadan söz ediyoruz. Bu harcamaların büyük bir bölümü de bilinçsiz tüketimden kaynaklanıyor. Eğer enerjide dışa bağımlılığımızı azaltırsak ülke refahı adına önemli bir yol almış olacağız.”

Türkiye’de son 10 yılda enerji talebi giderek arttığını ve enerji talebinin yüzde 80’ini ithalatla karşılandığını kaydeden BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin, “Türkiye’nin enerji faturası; 2011’de 54,4 milyar dolarken 2012 sonunda bu rakam 62 milyar dolara çıkmıştır. 62 milyar dolarlık enerji ithalatı, Türkiye’nin dış ticaret açığının üçte birinden daha fazla bir tutara karşılık gelmektedir.

Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltması ve enerji konusunda gelişmeleri ‘takip eden’ ülke konumundan çıkıp, özellikle gelişmekte olan büyük ekonomiler içinde ‘lider’ ve ‘belirleyici’ ülke pozisyonuna gelmesi gerekmektedir.

Bu amaçla, Türkiye’de son yıllarda özel sektör, kamu kuruluşları, üniversiteler ve araştırma merkezleri tarafından geliştirilen enerji kaynaklarını daha verimli kullanmaya yönelik uygulamalar, projeler ve politikalar heyecan ve ümit vericidir. Mevcut hükümet tarafından kurulan ve Enerji Bakanımızın Başkanı olduğu Türkiye Enerji Verimliliği Meclisi (TEVEM) bu tür çabaların en iyi örneklerinden biridir. Enerji kaynaklarımızın daha verimli kullanılarak dışa bağımlılığın azalması ve enerji verimliliği konusunda yeni teknolojilerin geliştirilerek kullanımının yaygınlaştırılması adına, iş dünyasına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. BİRLEŞİK İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ FEDERASYONU tarafından düzenlenen ‘İnşaat Sektöründe Enerji Tasarrufu’ başlıklı SEKTÖREL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI, müteahhitlerimizin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmelerini ve enerjide dışa bağımlılığımızın azalması yönünde inşaat sektörü olarak üzerimize düşen katkıyı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ben müteahhit olarak ne katkıda bulunabilirim? Diye soracak olursanız, bunun cevabı çok açık. Bilinçli bir enerji tüketimi sağlanacak kaliteli konutlar üretmektir. Enerji verimliliğine katkı sağlayacak küçücük bir çabanız dahi olacak ise bu toplantıdan sonra bundan son derece mutlu oluruz.” dedi.

Seçimleriyle ilgili de kısa bir açıklama yapan BİM-FED Genel Başkanı Şahin, “Ticaret odaları seçimlerinde oynanan oyunlara sizleri alet etmeyeceğiz. Gerekirse oda seçimlerine girmeyiz. Dışarıda kalır onurumuzla mücadele ederiz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Termojet Isı Yalıtım’dan Jeoloji Mühendisi Cemal Asan enerji verimliliği ve Termojet ürünleri konulu bir sunum gerçekleştirdi. Asan, günümüzün en kritik konularından biri olan enerji konusunun, tüm kurumların stratejik çalışmalarının ilk sıralarında yer aldığını belirterek, enerji tasarrufu ve enerji verimliliği konusunda, inşaat sektörünün en geniş araştırmaların ve çalışmaların yer aldığı sektörlerin başında geldiğini kaydetti. Asan, binaların yalıtımının, özellikle enerji verimliliğinin ve enerji tasarrufunun hem ekonomik hem de doğal kaynakların verimli kullanımı açısından tüm dünyayı ilgilendiren hassas bir konu olarak dikkat çektiğini söyledi. Cemal Asan konuşmasına şöyle devam etti; “Uzun AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen Termojet, binaların ısı, ses, su ve yangın yalıtımını tek bir ürünle sağlamakta ve uygulama konusunda da firmalara kolay ve ekonomik çözümler sunmaktadır. Sektördeki mevcut yalıtım malzemelerinden üstün özellikleri ile dikkat çeken Termojet; ısıtma ve serinletme masraflarında önemli tasarruf sağlaması, ısı köprüleri oluşturmaması, dübelleme gerektirmeyerek yapının delinmesini ve mukavemet kaybını önlemesi, yangın bariyeri oluşturması, yoğuşma, terleme, küf, nem ve koku oluşumunu önlemesi, hafifliğiyle yapıyı fazla ve gereksiz yüklerden kurtararak hafifletmesi, kanserojen malzeme içermemesi, yapıların değerini arttırması özellikleri ile yalıtım sektöründe yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.” dedi. Asan sunumunda ürünleri hakkında teknik ve detaylı bilgi verirken, uygulamalı örnekleri ile toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Toplantının sonunda söz alan Termojet Isı Yalıtım Yöneticisi Sedat Aydın ise şu bilgileri verdi; “Uzun AR-GE çalışmaları sonrasında geliştirilen ve üretiminde kullanılan hammaddesinin dünya rezervlerinin yüzde 76’sının ülkemizdeki madenlerden çıkarılan Termojet, özel formülü ile yalıtım sektöründe birçok ihtiyacı bir arada çözmekte ve binalara ısı, ses, su ve yangın yalıtımında önemli avantajlar sağlamaktadır. Türkiye ve dünyada pazarlama ve satış faaliyetlerinin altyapısını geliştirme sürecinde olduğumuz Termojet ile, bugüne kadar yapmış olduğumuz uygulamalarda yüzde 70’e varan oranlarda ısı tasarrufu sağlayan binaların yetkilileri bizlere memnuniyetlerini şaşkınlık içinde ifade etmektedirler. Avrupa Birliği normlarında olan ve enerji kimlik belgesi kriterlerini karşılayan, bunun yanı sıra su geçirmeyen, yanmayan ve özellikle kanserojen madde içermeyen özellikleri ile Termojet, yakında birçok satış noktasında tüketicilerle bulaşacak ve enerji verimliliği ve tasarrufu, kullanım ve uygulama anlamında yalıtım sektörünün yıldızı olacak.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Sektörü Zora Mı Giriyor?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, konut satışlarındaki yeni KDV düzenlemesinin ertelenmesini istedi. …