1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Banyo ve Lavabo Suları Arıtılarak Çim Sulamada Kullanılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni projesiyle banyo ve lavabo sularını basit teknikle ayrıştırılarak tekrar tuvalet rezervuarı ve çim sulama da kullanılacak. Pilot bölgeler ise turizm bölgeleri olacak…

arıtma sularla çim sulanacak, banyo suları arıtılarak çim sulanacak, banyo ve lavoba suları artılacak, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Konutlarda ya da otel gibi binalarda lavabo ve banyo suları, TÜBİTAK

Bakanlık atıksuların geri kazanılması için uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Dünya da ve ülkemizde en çok suyun israf edildiği alanların başında gelen lavabo ve banyo suları arıtılarak tekrar tuvalet rezervuarlarında kullanılacak. Arıtılan sular ayrıca çim sulamada da kullanılabilecek.

Konutlarda ya da otel gibi binalarda lavabo ve banyo suları kanalizasyon hattından ayrılmış boru sistemiyle bir depoda toplanacak ve toplanan atık sular çok basit arıtma işlemi sonrasında tekrar ayrı boru hattı sistemine sahip bir hattan tuvalet rezervuarlarında kullanılmak üzere binaya verilecek. Arıtılmış lavabo ve banyo suları ayrıca yeşil alan sulamasında da kullanılabilecek. Tuvalette ortalama her kullanım da 6 ile 8 Lt su kullanılıyor. Bu alanlarda geri kazanılmış su kullanılmasıyla % 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlanarak hem su giderleri düşecek, hem de doğal su kaynakları korunacak. Ayrıca merkezi atıksu arıtma tesislerinin yükü hafifleyecek.

Bakanlık bu kapsamda konunun uygulama unsurlarına yönelik çalışmalarına başladı. Projenin hayata geçirilmesi için bakanlık TÜBİTAK ile sözleşme imzaladı. Projenin ilk uygulanacağı yerler turizm bölgeleri ve yüksek katlı siteler olacak. Halkın katılımı ve desteğini sağlamak için bakanlık etkin su kullanımı ve alıcı ortam kirliliğinin azaltımına yönelik el kitapları hazırlayacak. Projenin sonuçlanmasını müteakip imar mevzuatında yapılacak düzenleme ile uygulama özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni yapılacak binalarda zorunlu hale getirilebilecek ve daha sonra uygulama ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kredili Konut Satışı 2019 Temmuz Ayına Göre Yüzde 1000 Arttı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, temmuzda kredili konut satışının 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı …