1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bahçe Duvar Üzerine Yapılan Çitler ve Çit Uygulamaları

Boru Direkli Tel Çit Uygulaması

Boru direkli çitler iki sistemde kullanılmaktadır. Duvar üzeri tel çit ve toprak zemine monte tel çit olarak uygulanmaktadır.

Duvar Üzeri Tel Çit Uygulamaları: Duvar Üzerine sabitlenen boru direkler arasına isteğe bağlı olarak dikenli teli jiletli tel veya örgü teli monte ederek oluşturulan sistemdir. Alan sınırının olmadığı bu sistem güvenlik açısından oldukça iyidir. Boru direkleri 30 x 30, 42 x 42, 45 x 45, 48 x 48, 60 x 60 , 76 x76 ebatlarında olup düz ve eğik kafalı modelleri bulunmaktadır. Yüksekliği isteğe göre belirlenen boru direkler kalitesiyle uzun süre kullanılabilmektedir. Kalitesinin yüksek olmasına karşın maliyeti düşüktür. Kış şartlarına karşı dayanıklı olarak üretilmektedir.

Toprak Zemin Uygulamaları: Toprağa sabitlenen boru direklerin arasına tel çit sarılarak oluşturulan sistemdir. Direklerin arasına tercihen dikenli tel, tel örgü, jiletli tel çit veya iki ayrı tel sarılarak da oluşturulabilir. Çevrilecek alanın boyutunun önemi olmaksızın sınırsız sarma imkanı vardır. Kaliteli ürünlerden üretilerek uzun yıllar kullanılması mümkündür. Kaliteli ve güvenli olduğu kadar estetik açıdan da oldukça şıktır. Toprak zemine uygulanan boru direklerde duvar üzeri direklerle aynı ebatlara sahiptir.

Dekoratif Panel Çit İmalat ve Uygulaması

Dekoratif panel çitler oluşturulurken yatak ve dikey teller presle şekil verilirken belirli bir şekille bükülür ve bu çalışma çite estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Dekoratif olması kullanım alanını genişleterek villa ve site etrafında da kullanılabilmektedir. Çit için kullanılan teller oldukça sağlamdır ve bu sebeple güvenliği yüksektir. Panel çitler ve direkler aşınmaya ve yıpranmaya karşı oldukça dirençli olarak üretilmektedir. Malzemesinin kalitesi kadar maliyeti düşüktür. Tel çit üstüne koruyucu galvanizleme yaptıktan sonra doğa şartlarına karşı dayanıklılığı arttırılmış, polyester esaslı boyalarla elektrostatik fırınlama sistemi kullanılmıştır. İstenilen boyutlarda ve sınırsız alanda kullanılabilecek özellikte üretilmektedirler.

—————————————————————————————-

Panel Çit, Jiletli Tel, Dikenli Tel, Örgü Tel, Beton Direkli Tel çit, Spor Saha çitlerdir.

Panel çit: Hem güvenlik, hem de estetiği bir arada sunan panel çit sistemi daha çok spor tesislerinde, okullarda ve arazi çevrelerinde tercih edilmektedir. Dekoratifliğini büküm noktasına konulan çift demirden almaktadır. Üstün kalitesi sayesinde paslanmaya ve kesime direçlidir.

Jiletli Tel: Bu tür tellerin kullanımındaki en önemli sebep tırmanmalara karşı en etkin direnç sağlaması ve bu sebeple giriş çıkışları güvence altına almasıdır. Fiziki güvenlik açısından maliyeti en düşük güvenlik sistemlerindendir. Daha çok askeri tesislerde, fabrikalarda, depolarda tercih edilmektedir.

Dikenli Tel Çit: Firmamızca üretilen dikenli teller belirli testlerden geçtikten sonra satışa sunulmaktadır. Kalitesine özen gösterilen dikenli tel müşteri istekleri doğrultusunda ölçü alındıktan sonra istenilen yere montajlanmaktadır.

Örgü Tel: Pvc kaplı galvaniz tel belirli aralıklarda örülmesiyle oluşturulan çit telidir. Örgü işlemi bittikten sonra belirli yüksekliklerde ihtiyaca göre montajı yapılmaktadır.

Beton Direkli Tel Çit: Ev, arsa, okul, fabrika gibi etrafında sınır belirlemek ve güvenlik sağlamak amacıyla kullanılmaktadırlar. Beton direkli çitin diğer çitlerden farkı daha uzun süre kullanılmasıdır. Belirli boşluklara beton direkler sabitlendikten sonra kalan boşluklara örgü teli sarılmasıyla oluşturulan sistemdir.

Spor Sahası Çit Sistemleri: Spor sahaları diğer çitlerden farklı olarak daha yüksek olarak kullanılmaktadır. Spor alanından top vs araçların çıkmamasına yönelik olduğu için oldukça yüksek yapılması gerekmektedir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yeni Yapı Sistemleri ve Malzemeleri

2010 yılında gündeme gelen veya kendini yenilemiş yeni yapı sistemleri ve malzemeleri