1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bağcılar’da Kentsel Dönüşüm İçin Geri Sayım Başladı!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 5 mahallede 11 riskli alanı “kentsel dönüşüm alanı” ilan ettiklerini ve evrakları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ettiklerini belirterek, “Bakanlar Kurulu kararının bekliyoruz. Onayın ardından söz konusu bölgelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız” dedi.

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, akıllı bina, Bağcılar Belediye Başkanı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Four Seasons Bosphorus Oteli, İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, İstanbul Oyuncak Müzesi, kentsel dönüşüm alanı, kentsel dönüşüm çalışmaları, kentsel dönüşüm insanın zihninde başlamalı, Kentsel Dönüşüm Sürecinde Yapı Güvenliği, kentsel dönüşüm yasası, Lokman Çağırıcı, TÜSIAD

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) ve TÜSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen “4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, 5 mahallede 11 riskli alanı “kentsel dönüşüm alanı” ilan ettiklerini ve evrakları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Çağırıcı, Bakanlar Kurulu kararının ardından söz konusu bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Four Seasons Bosphorus Oteli’nde gerçekleştirilen zirvede, moderatörlüğünü Sunay Akın’ın yaptığı Kentsel Dönüşüm Sürecinde Yapı Güvenliği başlıklı oturumunda konuşan Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı, Türkiye’de 1950 yılından sonra giderek hızlanan tarımdan sanayiye geçiş dönüşümüyle birlikte yaşanan göç dalgasından en fazla etkilenen şehrin İstanbul olduğunu söyledi. Çağırıcı, yönetiminde bulunduğu Bağcılar’ın da göç olgusundan en büyük payı alan ilçe olduğunu vurguladı.

“DÖNÜŞÜM ZİHİNDE BAŞLAMALI”

“Bana göre; kentsel dönüşüm insanın zihninde başlamalı” diyen Çağırıcı şöyle devam etti;

“Eğer, insanı dönüştüremezseniz, insan zihninde bir dönüşüm sağlayamazsanız, hiçbir dönüşümü gerçekleştirme şansınız yok. Toplumu dönüştürdüğünüz vakit, şehri de dönüştürmüş oluyorsunuz. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun (yani Kentsel Dönüşüm Yasası), devletimizin kararlılığının en önemli göstergesi oldu. Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte bina maliklerinin 2/3’ünün rızası olan yerlerde kentsel dönüşüm ile alakalı proje uygulanabiliyor. Ancak kentsel dönüşüm alanlarında vatandaşın rızasını esas alıyoruz.”

“İLK ETAPTA 11 ALANDA YIKIM OLACAK”

Bağcılar Belediyesi olarak, 5 mahallede 11 riskli alanı “kentsel dönüşüm alanı” ilan ettiklerini ifade eden Başkan Çağırıcıi “Bunlardan 4’ü site, 7 bölgesi ise muhtelif yapı adalarından oluşmaktadır. Alan yaklaşık 11 bin nüfusu etkiliyor. Toplam riskli alan ise 269.050 metrekaredir. Ayrıca 7 bölgeyi daha kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilanı çalışmalarımız sürmektedir. Bu alan da yaklaşık 115.898 m2’dir. Yani ikisini gerçekleştirdiğimizde yaklaşık 385 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız.

Belediye Meclis kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilen birinci etabın evrakları, 8 Kasım 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi. Bakanlar Kurulu Kararı’nı bekliyoruz. Onayın ardından söz konusu bölgelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacaktır. Kentsel Dönüşüm projesinin neticesinde riskli yapılar yıkılıp şehircilik ilkelerine uygun, depreme dayanıklı yeni binalar yapılacak” diye konuştu.

Başkan Çağırıcı, yeni kurulacak konut alanlarında sosyal donatı alanlarının artmasıyla birlikte otoparklar yeraltına alınarak hem otopark meselesinin çözülmüş olacağını hem de yeşil alanların iki kat artacağını söyledi.

“BİNALARIN GÜVENLİ YAPILAR OLMASI GEREKİYOR”

2007 yılında çıkartılan Deprem Yönetmeliği ile “İnşaat teknolojisinde kaliteyi artırmaya yönelik olarak yapılarda doğa dostu malzeme kullanımı ve enerji tasarrufu gibi kavramlar ön plana çıktı. Hatta bu daha da ileriye taşınarak Yeşil Bina Sertifikası alınabilecek şekilde “akıllı binalar” inşa edilmeye başlandı.” dedi.

OYUNCAK MÜZESİ İÇİN SUNAY AKIN’DAN DESTEK İSTEDİ

Zirvenin moderatörlerinden şair-yazar ve aynı zamanda İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın, inşaat sektör temsilcilerine; projelerinde çocuklar için “bebek evi” yapıp yapmadıklarını sorup cevap alamayınca Başkan Çağırıcı, “Bağcılar’a çok büyük bir Oyuncak Müzesi yapıyoruz. Desteğinizi bekliyorum” dedi.

Haber Kaynağı: İHA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Hazine Taşınmazları Kiralamasında Girişimciye Destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. …