1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Aytaç Durak, Damadı Bekir Cavcav ile Arsa Yüzünden Tutuklandı!

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav ve 10 kadar belediye bürokratının da da aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Durak, damadı Cavcav, eski Genel Sekreteri Gülşen ve Kuzucu tutuklanarak cezaevine gönderildi

Aytaç Durak’ın Damadı Bekir Cavcav’a ait arsayı ilk kez VATAN gündeme taşımıştı

Soruşturmaların ardından 22 ay önce görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, damadıyla birlikte tutuklandı. Durak’ın tutuklanmasına neden olan damadı Bekir Cavcav’a ait arsayı da ilk kez VATAN gündeme taşımıştı.

Dün sabah, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav ve 10 kadar belediye bürokratının da da aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Durak, damadı Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Başkan ve diğerlerinin tutuklanmasına neden olan ihaleye fesat karıştırma olayı ise daha önce 17 Mart 2010’da VATAN tarafından gündeme getirilmişti. İşte eski başkanı son durağa getiren arsanın hikayesi…

Yasağa rağmen ihaleyi aldı
13 bin metrekarelik Seyhan Gölü manzaralı arsanın 6.528 metrekaresinin sahibi olan Ahmet Nuri Karabaş, 1999’da belediyeye ait diğer hisseyi yasal hakkı gereği satın almak istedi. “Şufa Hakkı” olarak ifade edilen duruma göre Adana Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki hisseyi talep etmesi halinde diğer hissedara ihalesiz satması gerekiyordu. Ancak belediye encümeni arsayı satmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Karabaş şufa (önalım) hakkı davası açtı. Fakat belediye, aradan yedi yıl geçtikten sonra Karabaş yurt dışındayken 2006’da arsayı ihaleyle satışa çıkardı. İhaleyi Durak’ın damadı Bekir Cavcav kazandı. Damat Cavcav, değeri 3 milyon TL’yi bulduğu belirtilen arsayı 278 bin liraya satın aldı. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6. Maddesi’ne göre belediye başkanı ile ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevlilerinin eşleri ve ikinci derece dahil kan ve damatları da barındıran hısımlarının ihaleye katılamayacağı açık olarak belirtilmişti. Bunun üzerine Karabaş, dava açtı. Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, halen devam eden davada, 23 Haziran 2008’de tapuya düştüğü şerhle arsaya ihtiyati tedbir koydu.

Mahkemeyi dinlemediler
Davadaki bir başka gelişme ise belediyenin aynı arsada 2008’de parsel düzenlemesine gitmesi üzerine yaşandı. Bundan zarar gördüğünü iddia eden hissedar Karabaş, Adana 2. İdare Mahkemesi’nde düzenlemeyi dava etti. Mahkeme, 31 Aralık 2009’da verdiği kararla encümenin yaptığı değişikliği imar mevzuatı ve hukuka uygun bulmayarak iptal etti. Hukuk savaşına dönen olayda Belediye Encümeni, 3 Mart 2010’da mahkeme kararına uymayarak aynı arsada tekrar parsel düzenlemesine gitti. Gelişmeler üzerine Karabaş tekrar savcılığa giderek, mahkeme kararını uygulamayan Durak ve 9 encümen üyesinin cezalandırılması için ikinci bir suç duyurusunda bulundu.

Hakkında 15 dava açıldı
Bu davayla birlikte Aytaç Durak’ın hakkında ’organize suç örgütü liderliği’, ’görevi kötüye kullanmak’, ’haberleşmenin gizliliğini ihlal’, ’seçim yasaklarını ihlal’, ’hakaret’ suçlamasıyla açılan davaların sayısı 15’i buldu.

21 yıl başkanlık yaptı
73 yaşındaki Aytaç Durak, Adana’da 5 kez seçim kazanıp Türkiye’de bir rekorun sahibi olurken, 21 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturdu. 5’inci başkanlık döneminin ilk yıldönümü olan 28 Mart 2010’da yasadışı yollardan 2 milyar dolarlık servet edindiği iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. Durak’ın sadece Adana’da 1 milyon 800 bin metrekare dolayında arsa ve arazisi bulunuyor.

Savcının kapısında fenalaştı
Adana Adliyesi’nin üçüncü katında savcılık kapısı önünde sorgulanmak üzere bekletilen Aytaç Durak, saat 11.30 sıralarında fenalaştı. Durak, yanındaki görevlilere “Kendimi kötü hissediyorum, kalp çarpıntım var” deyince, adliye revirinde görevli bir sağlık personeli müdahalede bulunuldu.

İlker Akgüngör / VATAN

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bankalar İkametgah İstemeyecek!

Kimlik Paylaşımı Sistemi çerçevesinde adres bilgisine erişebilen kurumlar ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde faaliyette …