1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Atıl Durumundaki Araziler Ekonomiye Kazandırılacak!

Atıl durumda bekleyen ve tapuda herhangi bir tescili olmayan araziler ekonomiye kazandırılıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün çalışması ile devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bu yerlerden kadastro geçecek. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Hazine bu arazilerin satışını gerçekleştirebilecek. Buraların fabrika arazisi olarak tahsis edilmesinin yanı sıra kentsel dönüşümde kullanılması üzerinde de duruluyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan üst düzey bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi, atıl bekleyen yerlerin 2B ve normal tapulu Hazine arazisi olmadığını söyledi. Aynı yetkili, “Bu tür yerler tescil harici kalmış alanlardan oluşuyor. Orman sınırı belirlenmiş ama arada boş kalan alanlar var. Ancak buralar devletin hüküm ve tasarrufu altında olmasına rağmen tescilli değil. Yeni parsel yapıldıktan sonra Hazine buraları satacak veya kentsel dönüşümde kullanacak. Kadastrosu tamamlanmadan mevcut haliyle tapusu olmadığı için satışının yapılması mümkün değil.” dedi. Edinilen bilgilere göre bu yerler arasında boş bekleyen alanların yanı sıra işgale uğramış bölümler de bulunuyor.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Hazine’ye ait atıl durumda bulunan ve tapuya tescil edilmediği için hazinenin veya devri ile vatandaşın tasarrufuna açılamayan taşınmazların kadastro çalışmalarına başlıyor. Yapılan çalışma kapsamında daha önce ilk tesis kadastrosu yapıldığı sırada önemli görülmeyen ancak toplumsal hayatın gelişmesiyle birlikte tescil harici yerlere ihtiyaç duyulması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Tescil harici yerlerin kadastrosunun yapılmasının ardından tapuya tescili sağlanarak parsellerin müstakil tapuları Hazine adına çıkarılacak. Söz konusu tapulama işleminin ardından, yatırımcı kuruluşlar daha sağlıklı ve hızlı şekilde etüt ve planlama çalışması yapabilecek. Bu sayede çağın şartlarına uygun yatırımların yapılmasına uygun alanlar Hazine aracılığı ile ilgililerine kazandırılarak toplumsal ve ekonomik hayatın birer parçası haline getirilecek.

En fazla atıl alan Mersin’de
Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda yapılan çalışmada en fazla atıl alanın 2 bin 744 parsel ile Mersin’de olduğu tespit edildi. Mersin’i sırasıyla, 1.027 parsel ile Bursa, 429 parsel ile İzmir, 235 parsel ile Adana, 221 parsel ile Balıkesir, 215 parsel ile Muğla, 86 parsel ile Ankara, 70 parsel Kocaeli, 31 parsel ile Antalya izliyor. Tescil harici alanlar için yapılan planlamada dokuz ilin kadastrosu bu yıl sonuna kadar bitirilecek. Geri kalan yerler ise iki sene içerisinde bitirilerek Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tapuları teslim edilecek. Proje kapsamında ilk etapta Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne 4 milyon Türk Lirası kaynak aktarıldı.

Zaman

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yabancılar 32.5 Milyar Dolarlık Konut Aldı!

Yabancılar, 2005’ten bu yana Türkiye’den 32.5 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptı. İlk sırayı İngilizler alırken, …