1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Astana, Türk Kültür Başkenti Oluyor!

“2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olarak kabul edilen Astana’da bir yıl boyunca değişik kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından ”2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti” olarak kabul edilen Astana’da bir yıl boyunca değişik kültürel ve sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek.

Astana’nın ”Türk Dünyası Kültür Başkenti” olması nedeniyle düzenlenecek ilk açılış programı 24 Şubat 2012’de yapılacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in yapacağı açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılması bekleniyor.

2010 yılında İstanbul’da düzenlenen ”Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi”nde kabul edilen ”Türk Dünyası Kültür Başkenti” uygulaması çerçevesinde ilk kez Astana’da başlatılacak uygulama, daha sonra diğer ülkelerin de önemli şehirlerinde icra edilecek.

Açılış programına Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev, Kırgızistan Kültür Bakanı İbrahim Cunusov, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Altay Kültür Bakanı Vlademir Konçev, Başkurdistan Başbakan Yardımcısı Salavat Sagitov da katılacak.

Kazakistan Barış ve Uyum Sarayı’nda gerçekleşecek açılış programında, Türk Dünyası’nın önemli sanatçılarının konserleri ve halk oyunları gösterileri sergilenecek.

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan faaliyet sayesinde Astana’nın, Türk dili konuşan ülkelerin sanatçıları, akademisyenleri ve kültür insanlarının buluşma noktası haline gelmesi bekleniyor.

Astana’da bu yıl gerçekleşmesi beklenen bazı programlar ise şu şekilde sıralanıyor:

“XV. TÜRKSOY Opera Günleri, XV. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması, III. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları Toplantısı, VI. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Toplantısı,Uluslararası Ulu Bozkır Müziği ve Geleneksel İcracılar Festivali, TÜRKSOY’a Üye Ülkeler Kültür Günleri, TÜRKSOY Heykeltraşlar Buluşması.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.