1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Aksa Jeneratör, Dünyanın En Büyük Jeneratör Fabrikasını Çin’de Açacak!

Çin malı jeneratörlerin Türkiye’ye girmesiyle pazar kaybeden Kazancı Grup şirketlerinden Aksa Jeneratör, çözüm olarak Çin’de fabrika kurmaya karar verdi. Kazancı Holding Başkan Vekili Cemil Kazancı, başta Japonya olmak üzere Rusya ve Ortadoğu’ya jeneratör

Aksa Jeneratör, dünyanın en büyük jeneratör fabrikasını Çin’de açarak, başta Japonya olmak üzere dünyanın birçok ülkesine satacak. Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemil Kazancı, yaklaşık yedi yıl önce Çin’de merpenaltı olarak üretilen jeneratörlerin Türkiye’ye yarı fiyatına girmesiyle pazar payı kaybetmeye başlamalarının Çin’deki yatırımlarını tetiklediğini anlatırken, bugün Çin’de yıllık 24 bin jeneratör üretim kapasitesine sahip fabrikalarından başta Çin olmak üzere birçok pazara satış yaptıklarını söyledi. Kazancı, jeneratör üretiminde dünyada ilk üçe girmeyi hedeflediklerini belirterek, “Aksa Jeneratör şirketimizi halka arz etmeyi, buradan gelecek kaynakla daha da büyümeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kazancı, yeni yatırımla ilgili, “Kendi üretimimizi kendimiz kontrol etmek istedik. Buradaki yıllık 24 bin üretim kapasitemizi bir yılda ikiye katlayıp 48-50 bine çıkaracağız. Artık Çin’de kabul görür hale geldik. Bu yatırımla Çin’deki pazar payımız da ciddi şekilde artacak.” şeklinde tanımladı. Elektrik, doğalgaz, enerji, tarım gibi sektörlerde faaliyet gösteren Kazancı Holding, yalnızca jeneratör işinden 1 milyar dolar ciro hedefliyor. Türkiye jeneratör pazarında Aksa’nın payı yüzde 45. Önemli ihracatı da var. Jeneratör satışında dünyada ilk onda yer alıyor. Çin’in iç pazarı 1,5 milyar dolar büyüklüğünde. Kazancı, “Aslında Çin’deki fabrikamızda, esas hedefimiz Çin pazarındaki payımızı artırmak. Aksa’yı bir araba markası gibi bilinen bir dünya markası yapmak istiyoruz. 30 yıllık geçmişimiz ve bunun gibi yatırımlarımızla bunun mümkün olduğunu düşünüyorum.” dedi. Aksa Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Necati Baykal ise Kazancı Grubu’nun bugün toplam aktiflerinin 2,5 milyar dolara ulaştığını söyledi. Aksa Jeneratör, Kazancı grubunun cirosuna yıllık yüzde 15 katkı sağlıyor. Şirket, Rusya, Ortadoğu, Uzakdoğu pazarlarında satış kapasitesini artırmak istiyor. Baykal, Afrika, Amerika ve Avustralya gibi pazarlarda daha etkin olmaya çalışacaklarını dile getirdi. Yaklaşık iki yıl önce grup iştiraklerinden Aksa Enerji’yi halka açtıklarını hatırlatan Baykal, şöyle devam etti: “Aksa Jeneratör’ü de halka açmayı planlıyoruz. Halka arzdan gelecek kaynak, Aksa Jeneratör’ün büyüyüp gelişmesi için ek yatırımlarda kullanılacak.”

Enerjide Çinli ortaklık DÜŞÜNEBİLİRİZ
“Benim işim enerji, enerjide kavga daha sert.” diyen Cemil Kazancı, enerji sektöründeki hedeflerine yönelik şunları söyledi: “2017’de 4 bin 500 MW’a çıkmak istiyoruz. Bu da 5 milyar dolarlık yatırım anlamına geliyor. Batı Hattı’ndan gaz getirmeye yönelik talebimiz devam ediyor. Bolu’da 270 MW’lık bir kömür santralinin temelini atmaya hazırlanıyoruz. Enerjide Çinli firmalarla ortaklığa sıcak bakıyoruz. Özellikle kömür ve hidro yapan şirketlerle temas halindeyiz.” Jeneratör üretiminde ilk yurtdışı tesislerinin Çin’de olduğunu, ikinci tesislerini ise ABD’de Louisiana’da kuracaklarını anlatan Kazancı, “Orada yüzde 60’ı Aksa, yüzde 40’ı ABD’li Joe Gear firması olmak üzere ortak bir jeneratör üretim fabrikası yatırımımız olacak. Kuzey Amerika ve Latin Amerika’ya bu tesisten satış yapacağız.” diye konuştu. Yeni fabrikada ilk yıl bin adet üretim planlanıyor. Kazancı, 35 milyon ciro elde edeceklerini, bunun çok hızlı artışa geçeceğini söyledi ve ekledi: “Üretimde Türkiye, Çin, ABD üçgeni olacak.” Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş da Çin’de bir Türk şirketi tarafından dünyanın en büyük jeneratör üretim kapasitesine sahip fabrikasının kurulmuş olmasının, Türkiye ve Türk enerji sektörünün ne kadar geliştiğinin çok somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Köktaş, Çin’e gelmeden yaklaşık bir ay önce EPDK’nın merkezinde Çin’in en büyük enerji şirketlerinden birinin yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım başvurusu için görüşmeler yaptıklarını da açıkladı.

Zaman

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.