1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

216 Yapı’nın Patronu Bilent Dündar’dan Tam Destek!

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Libya, Suriye, Sudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetler vatandaşları da mülk alamıyor. Mülk satışını kolaylaştıracak yasa taslağını olumlu buluyoruz” dedi

Hükümetin yabancılara mülk satışının önünü açan yasa taslağı üzerinde çalışması inşaat sektöründe faaliyet gösteren kuruluşları memnun etti. Sektörde adını 216 Sancaktepe Konutları ile duyuran 216 Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “42 ülkenin vatandaşı Türkiye’den mülk edinemiyor. Bu ülkeler arasında Libya, Suriye, Sudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Türki Cumhuriyetler de var. Mütekabiliyet (karşılık) esası aramadan yabancılara mülk satabilirsek Türkiye’ye yabancı sermaye akar” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Arap Baharı Turu’ kapsamında gittiği ülkelerde büyük ilgi gördüğünü belirten Dündar, “Arap ülkelerinin bir çoğuyla aramızda vize dahi kalkmış ama baktığınızda Mütekabiliyet Yasası gereği satış yapılamıyor. Türkiye Ortadoğu’da esen bu olumlu rüzgarı arkasına almalı ve mütekabiliyet esası aramadan mülk satışı yapmanın önünü açmalı” diye konuştu.

Bayraktar’a tam destek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından hazırlanan yasa tasarısını sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Dündar, “Ben bu olaya ‘Topraklarımız elden gidiyor’ mantığında yaklaşmıyorum. Tapuda Türkiye Cumhuriyeti yazıyorsa onu kullanma hakkını başka ülkelerin vatandaşlarına vermenin hiçbir sakıncası yok. Bu nedenle yabancıların Türkiye’den mülk almasını destekliyorum. Tabii ki bu satışlar yapılırken stratejik öneme sahip alanlara dikkat etmek gerekir. Ancak onun dışında kalanlar yerlerde bir takım gayrimenkullerin yapılması ve onların yabancı alıcılara satılması ülkeye önemli bir gelir getirir. Yüzde 90 yerli üretimi olan bu sektör için önemli bir gelişme olur. Bölgenin kalkınmasını sağlar, işsizlik azalır ve o yerdeki gayrimülklerin değerini artırır” açıklamasında bulundu.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘Yapı Denetimli’ Binalar Depreme Daha Dayanıklı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İzmir depremi sonrası yaptığı incelemeler sonucunda, yapı denetimli binalarda herhangi bir …