1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2020 Yılı Mühendis-Mimar Asgari Ücretleri Açıklandı

Mühendis, mimar ve şehir plancıları için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bilindiği üzere her sene asgari bir maaş tutarı belirlemektedir.

“2020 Mühendis Asgari Maaşı Ne Kadardır?”
“2020 Mimar Asgari Maaşı Ne Kadardır?”
“Asgari Mühendis, Mimar Maaşı Ne Kadardır?”
“İnşaat mühendisi, Mimar en az maaşı 2020”

2020 yılı için TMMOB Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti 5000 TL olarak belirlendi.

6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kanunu hükümlerine dayanarak, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Asgari Ücreti tespit edilmektedir. (Brüt maaş=kesinti yapılmamış, kesintisiz toplam tutardır.)

TMMOB Yönetim Kurulu’nun 22 Kasım 2019 tarihli toplantısında “Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2020 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 5000 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, daimi nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağını, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına” karar verildi

Geçen Yıl “Mühendis-Mimar Asgari Ücreti Ne kadardı?”

2018 yılında bu tutar 3750 TL iken bu tutar 2019 yılında 4500TL olarak açıklanmıştı, 2020 yılı için açıklanan tutar olan 5000 TL ile yaklaşık %11’lik bir artış yapılmış oldu.

Mühendis ve mimarların asgari mühendis-mimar maaşının altında çalışmaması, meslektaşlarını bu konularda bilgilendirmesi ve uyarması meslekleri adına gerçekleştirecekleri önemli görevdir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TMMOB, Simav’daki Deprem İçin Rapor Hazırlayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası, Simav’da meydana gelen depremin bölgesel …