1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2013 Prestijli Projelerin Yılı Olacak!

2013 yılında müteahhitlik hizmetinin hem yurtiçi hem de yurtdışı projelerinde ivme kazanacağına inandıklarını kaydeden Mustafa Yapar, “2013 yurtiçinde kentsel dönüşüm ve prestijli projelerin yılı olacak. Ortadoğu’daki sıkıntıların yerini sükunet ve yeniden yapılanmaya bırakacağı kanaatindeyiz” dedi.

Belgelendirme, BMV, Ford, Hydac, ikinci el inşaat iskelesi, ikinci el inşaat iskelesi fiyatları, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, inşaat, inşaat iskelesi ankara, inşaat iskelesi çeşitleri, inşaat iskelesi fiyatları, inşaat iskelesi ile ilgili aramalar, inşaat iskelesi istanbul, inşaat iskelesi oyunu, inşaat iskelesi satılık, inşaat kalıbı, inşaat kalıp, inşaat kalıp çeşitleri, inşaat kalıp fiyatları, inşaat kalıp sistemleri, inşaat kalıpları ile ilgili aramalar, inşaat malzemeleri, inşaat sektörü, İskele ve kalıp sistemleri inşaat kaba yapı maliyeti, kaba yapı, kentsel dönüşüm, makina endüstrileri, mustafa yapar, müteahhitlik hizmeti, otomotiv, satılık inşaat kalıpları, Serra Kalıp ve İskele, Serra Kalıp ve İskele Aksesuarları Ltd. Şti, sertifika, yurtdışı projeleri, yurtiçi projeleri, Ziraat

Dünya genelinde kalite olarak üst sıralarda yer aldıklarını ve artık Avrupa’ya dahi ihracat yapabildiklerini söyleyen Serra Kalıp ve İskele Genel Koordinatörü Mustafa Yapar sorularımızı şöyle yanıtladı.

Sektörde faaliyet gösteren sayılı firmalardansınız.
Bize kuruluşunuz ve gelişim sürecinizle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Firmamız 37 yılı aşkın süredir, otomotiv, ziraat, makina endüstrileri için döküm yapan Türkiye’nin kapasite ve kalite olarak ilk sıralarında yer alan fabrikasıdır. 2011 yılı itibariyle dünya genelinde inşaat sektörüne de üretim yapmamız gerektiği düşüncesiyle pazarlama firmamız olan Serra Kalıp ve İskele Aksesuarları Ltd. Şti’ni kurduk. Ürünlerimizi Kırklareli Organize Sanayinde bulunan fabrikamızda ürettikten sonra İstanbul’un en önemli sanayi ve lojistik üssü olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde yurtiçi ve yurt dışı müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Ürün çeşitlerinizden bahseder misiniz?
Yaklaşık 50 farklı ürünü tüketicinin beğenisine sunup, yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmaları ile standart kullanılan ürünleri pratik, sağlam ve daha kullanışlı hale getirmiş bulunmaktayız.

Üretim kapasiteniz ve büyüme hedefleriniz hakkında neler söyleyeceksiniz?
Üretimimizin %40’ını yurt dışına ihraç eden firmamız, halen dünyanın önde gelen iskele ve kalıp üreticileri ile çalışmaktadır. Önümüzdeki yıllarda firmamızı çok daha fazla öne çıkarmak en büyük hedeflerimiz arasındadır.

Pazardaki yeriniz nedir? Ağırlıklı olarak hangi coğrafyada yer alıyorsunuz?
Dünyanın önde gelen kalıp ve iskele imalatı yapan bir çok firması ile çalışmaktayız. Avrupa başta olmak üzere, Orta Asya ülkeleri ve Arap Yarım adasına malzeme göndermekteyiz.

2013 yılına dair sektör olarak beklentileriniz neler?
2013 yılının yurtiçinde kentsel dönüşüm ve prestijli projelerin yılı olacağını düşünüyoruz. Ortadoğu’daki sıkıntıların yerini sükunet ve yeniden yapılanmaya bırakacağı kanaatindeyiz. Böylece, 2013 yılı müteahhitlik hizmetinin hem yurtiçi hem de yurtdışı projelerinde ivme kazanacağını düşünüyoruz.

Bulunduğunuz sektörün, inşaat sektörü içindeki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
İskele ve kalıp sistemleri inşaat kaba yapı maliyetinin %10’luk kısmını oluşturmaktadır. Bu da inşaat sektöründe iskele ve kalıp üreticilerinin önemini göstermektedir. Bu önem bize de aynı şekilde yansımaktadır.

Sektörünüzün Türkiye de kalite ve standartlar açısından yerini nasıl buluyorsunuz?
Dünya genelinde kalite olarak üst sıralardayız. Bu durum ülkemiz için çok önemli artık Avrupa’ya dahi ihracat yapabiliyoruz. Serra olarak fabrikamızda Dünya devlerine ( BMV, Ford, Hydac ) üretim yapıyoruz. Hammadde tedariğinden, nihai ürün sevkiyatına kadar olan süreçte çok titiz davranmaktayız.

Kalite ve standart gelişmesine yönelik siz ne gibi çözüm önerileri sunuyorsunuz? Bu konudaki yaklaşımınızı öğrenebilir miyiz?
Belgelendirme ve sertifika konusunda şirketimiz devamlı denetlenmektedir. Dünya’daki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Teknolojinin tüm olanaklarını kullanıyoruz. Özellikle inşaat sektöründe kullanılan döküm parçaları nedeniyle İskandinav ülkelerinde sorunlar yaşandığını duyuyoruz. Biz bu konuda şirket olarak gerekli çalışmaları Avrupa ile birlikte sürdürüp üstesinden geldik. Ülkemizdeki bazı firmalar bu çalışmayı yapmadıklarından dolayı bu bahsettiğimiz ülkelerden şikayetler geliyor, bu durum biz başta olmak üzere bazı firmalar için olumsuz değerlendirme oluyor. Üniversitelerimizin laboratuarlarında test edilip dünya genelinde kullanılabilir kaliteli ürünler imal edilmesi için bir çalışma yapılabilir.

Sizi rakip firmalardan ayıran en belirgin özellikleriniz neler? Bugün geldiğiniz noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz
25.000 metrekare’lik üretim tesisimiz bünyesinde model yapım atölyesi, ergitme ünitesi, maça hazırlama ünitesi, kalıplama ünitesi bulunmaktadır. Böylece kendi ürünlerimizin testini kendimiz yapabilmekte ve malzeme konusunda kaliteden öden vermeden üretim gerçekleştirebilmekteyiz.

Kalitemizi sadece malzemelerde değil, ambalajlama şeklimiz ve özellikle stoktan hazır malzeme bulundurmamız ile göstermekteyiz. Depomuzun İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde olmasından dolayı da lojistik olarak ortak noktada bulunmamız, yurt içi ve yurt dışı pazarında tercih sebebimiz olmaktadır.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da Kentsel Dönüşüme Verilecek Destek Tutarları Belli Oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İstanbul’da yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahiplerine bir konut …