1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2012 Yılı Konut Dekorasyonunda Trend Belli Oldu: Naturellik!

2012 yılınde konut dekorasyonunda trend belirleyicilerin fikri, tercihlerin natürellik olacağı yönünde…

1-Parola natürellik: Hem malzeme seçimlerinde hem de düzenlemelerde en doğalı arayıp bulmaya devam… Egzotik ahşaplar, işlenmemiş ham materyaller, cilasız mobilyalarla sanki üzerinde hiç düşünülmemişcesine natürel bir dekorasyona evet deyin.

2- Ev peyzaj: Şehir evlerinin içinde küçük bitki ormanları, kış bahçeleri, tavan saksıları ve kuş kafesleriyle doğaya yaklaşan dekorlar oluşturabilirsiniz. Mutfakta kendi otlarınızı yetiştirmek de çok popüler.

3- Çeşitlilikten beslenmek: Çeşitlilik ister kültürel isterse ekolojik olsun, bir sistemin hayat kaynağıdır. Yaratıcılığı besler, enerjiyi ve dinamizmi yükseltir. Çeşitlilik, farklılık ve yorumlama yeteneklerinizi farklı coğrafyaların el sanatlarını ve dokumalarını keşfetmekte kullanın. Çeşitlenerek kişisel bir tarz yakalayabilirseniz, modanın önemi kalmaz.

4- Görüntü ve içerik: Dekorasyonda sadeleşen görüntüler sizi kalite açısından tereddüte düşürmemeli; çünkü asıl farkı sadelikteki gösterişte yakalamak başarı olacaktır. En önemli silahlahınız, seçtiğiniz kumaşların tuşesi, aksesuvarların sayıca az ama özel parçalar olması, tok malzemeler ve rafine detaylar…

5- “Tek olma” hissi: Çağdaş kabuklu mekânlar, limited edition aksesuvarlar, büyük boyutlu sanat eserleri, fotoğraflarla tamamlanacak. Işığın yansımalarını estetikle birleştiren ve tek başına bile yaşam alanlarına ayrı bir hava katabilen aydınlatmalar da bu sene birer sanat eseri gibi değer görecek.

6- Renkler koyulaşıyor. Boya ve kumaş firmalarının kartelalarında farklı yönlendirmeler göreceğinize eminim, ama bilin ki 2012’de koyulaştıkça etkileyeceksiniz! Küçük alanda koyu renk olmaz kuralını unutun; aslında mümkünse bütün kuralları unutun. Toprak tonlarının en gölgeli olanlarını, antrasit grileri, koyu şarap tonlarını, koyu kırmızı kök renklerini ve siyahı baştacı edin; gizli ışıklandırmalarla destekleyin.

7- Endüstriyel havai: Endüstriyel görünümlü mobilyalar ve ready made tasarımlar özellikle büyük metrekareli evlerde ve loft’larda çok popüler. Formlarındaki sert havayı kırmak için kürk, kaşmir ve deri gibi sıcak materyallerle birlikte kullanılması öneriliyor.

8- Geometri: Lise matematik dersine geri dönmenin tam vakti… İster rustik bir stile siyah-beyaz çizgililerle vurgu katın; ister Afrika’nın tribal motiflerini dümdüz mobilyalarla birleştirin ya da retro desenlerle evdeki eğlencenin dozunu artırın… Yeter ki kareleri, daireleri ve üçgenleri hesaba katın!

9- Neo-vintage: Vintage’ı çok sevdik, hâlâ da çok seviyoruz. Sadece ikinci el, yenilenmiş ya da yeniden üretilmiş mobilyalarla değil, freskler, motifli alçılar, yığma tuğlalar, ahşap kapı-pencereler, zeminde kullanılan çini, rabıta ve mermer kombinasyonlarıyla da geçmişe göz kırparak dekore ediyoruz.

10- Kuzey Güney: Dizide kim kazanacak bilinmez ama dekorasyonda kazanan belli: Kuzey. İskandinav stili, beyaz bir kabuk içinde birleştirdiği kütük mobilyalar, yeşil bitkiler, temiz ve net tasarımlar, cam objeler, etnik dokular ve kürkle evlere odun kokusunu taşıyor.

11- Uyku krallığı: Uykunun kalitesi ile beden, ruh ve zihin sağlığı arasındaki ilişki öne çıkarıldıkça, uyku sistemlerindeki yeni önerileri takip etmek şart oldu. Akıllı yatak sistemleri, ortopedik yastıklar, ses yalıtımlı pencereler, karartma perdeleri, kademeli ışıklar, aromatik yağlar ve mumlar, ev alışverişinin üst sıralarında.

12- Dikkat: Her sene evin belli detayları tasarımcıların gözdesi olur ve orada harikalar yaratırlar. Duvardan duvara kitaplıklar, paravanlar, halılar ve porselenler bu senenin radarında. Kuş figürleri de çok gözde.

Melda Narmanlı Çimen/Hürriyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yapı Sektöründe Gelecek İnovasyon’da!

“İnovasyon”; Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İnovasyon Konferansı’nda ele alınacak. İnovasyon Konferansı 2012 …