1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2012 Kentsel Dönüşüm Projeleri Hakkında Bilgi!

Kentsel Dönüşüm Projeleri İstanbul,Fikirtepe,Ayvansaray,Sultanbeyli,Avcılar kentsel dönüşüm hakkında bilgiler.

Avcılar, Ayvansaray, fikirtepe, istanbul, kentsel dönüşüm, kentsel dönüşüm projeleri, Sultanbeyli

İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı Kadıköy Fikirtepe’de binalar yıkılmaya başlandı.Yıkılacak binaların yerine yüksekliği 80 metreyi bulan yeni firmalar yeni binalar yapılacak. Bölgedeki inşaat firmalarıyla hak sahipleri arasında anlaşma sıkıntısı yaşanıyor.

Merpenköy ve Eğitim mahallelerindeki düzensiz yapılaşmanın yerine ”Ticaret+Konut+Hizmet” fonksiyonuyla yeni binaların yapılması amaçlanıyor. Ancak hak sahipleri ile inşaat firmaları arasında tam bir anlaşma sağlanamadı. İstanbul Büyük şehir Belediyesinin binaların yüksekliğini maksimum 80 metreyle sınırlandırması inşaat firmaları ile hak sahiplerini karşı karşıya getirdi.

Bölgede yıkımın ardından yapılacak binalardaki dairelerin değerinin 700 bin TL’ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Toplam üç mahalleden oluşan bölgede 7 bin civarındaki bina 56 adaya bölündü.Her adada projeyi onaylamayan yaklaşık 10 hak sahibi bulunuyor.Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında.

Sulukule dönüşüme teşvik edici olamadı

“Genel olarak bakıldığında son dönemdeki birkaç hareketlenme dışında aslında İstanbul’da planlı bir dönüşümün olduğunu söylemek mümkün değil” diyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer şöyle açıklıyor: “1999 Marmara depremi sonrasında Zeytinburnu gibi birkaç bölge seçilmişti. Ancak aradan geçen yaklaşık 12 yıl sonunda pek hızlı ilerletilemeyen bir proje gözümüzün önüne seriliyor. Bu surecin uzunluğundaki en büyük etkenin bir Kentsel Dönüşüm Yasası’nın yakın zamana kadar mevcut olmaması göz önünde bulundurulduğunda doğal bir süreç olduğu da görülebilir. Süreci hızlandırmamız hayati bir durum. Bunun için bölgede oturan halkın ikna süreci çok önemli. Müteahhit şansı bu noktada daha fazla ancak özellikle belediyeler önderliğinde yapılan dönüşümlerde önceki dönüşümler teşvik edici emsaller olmalıdır. İstanbul için Sulukule dönüşümü bu noktada güzel bir emsal olma potansiyelini barındırmak idi. Ancak ne yazık ki proje bu anlamda çok teşvik edici olamadı.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konutta Son Bir Yılın En Düşük Satış Rakamı: En Fazla Konut Satılan İller

Türkiye genelinde konut satışları ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. …