1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülü ParkONE a!

Mimarisiyle fark yaratan ParkONE projesi 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde multiple residential (çoklu konut) mimarisi alanında ödüle layık görüldü. Doğal formlara atıfta bulunan, aynı zamanda da çağdaş yaşam stili mimarisine sahip ParkONE, ‘Dünyanın En İyisi’ ödülü için yarışmaya da hak kazandı…

Mitaş Gayrimenkul tarafından Uskumruköy’de inşa edilen ParkONE projesi 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri multiple residential (çoklu konut) mimarisi kategorisinde ödüle layık görüldü. Space architects & designers tarafından tasarlanan ParkONE projesi Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul projelerinin yer aldığı yarışmada ödül kazanarak uluslararası alanda da iddiasını ortaya koydu.

ParkONE satış koordinatörü Vivian Levi, ParkONE projesini tasarlayan Space architects & designers şirketinin Kaan Çetinkaya’nın doğa ile iç içe olan bir arazide doğal formlara atıfta bulunan ve doğadan eriyen yaşam stili mimari ortaya koyduğunu ifade etti. ParkONE’nin avangart bir mimari proje olsa da fonksiyonellik açısından üzerinde titizlikle çalışıldığını belirten Levi, “Çalışmaların neticesinde uluslararası alanda böylesine prestijli bir ödülün sahibi olmak bizleri memnun etti. Mitaş Gayrimenkul’un hayata geçireceği diğer konut projelerinde de farklı ve modern mimari anlayışını sürdüreceğiz” dedi. 12 dönümü yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılmış 30 dönümlük arazi üzerine inşa edilen ParkONE projesinde konut mimarisinin yanı sıra peyzaj mimarisine de büyük önem verdiklerini söyleyen Levi, “İlk etabı 41 üniteden oluşan projede konutlarımızın büyüklüğü 204 ile 315 m2 arasında değişiyor. Her konutun kendine ait bahçesi veya yüzme havuzu var. Mimarisiyle bölgede fark yaratan ParkONE projesi kullanıcılarının da bir evden tüm beklentilerini karşılar nitelikte” dedi.

Geçtiğimiz yıl 19 kategoride verilen ödüller arasında Türkiye’den katılan projelerin başarısı son yıllarda Türk mimarisinin gelişimini dünyaya kanıtlıyor. Konut kategorisinde aralarında Avrupa’dan Willbrook Diamond Residence at Varna, Oxford Gardens projelerinin, Türkiye’den ise Folkart Narlıdere ve 7800 Çeşme Konutları ve Oteli’nin de yer aldığı 12 proje ödüle layık görüldü. Avrupa’nın en iyi mimarisi ödülünü Varyap Meridian projesi alırken, Sapphire yüksek bina kategorisinde Zorlu Levent projesi ise ofis mimarisi dalında ödüle sahip oldu.

Ödüller töreni 22-23 Eylül’de
Google ve Bloomberg TV’nin desteğiyle bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Avrupa Gayrimenkul Ödülü’nü kazananlar 22-23 Eylül tarihlerinde Londra’da yapılacak gala gecesinde ödüllerini alacak. Aynı gecede Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonunda beş yıldız alan veya yüksek övgüye değer bulunan projeler kategorilerinde ödül alan projelerle bir kez daha değerlendirilecek ve “dünyanın en iyisi” ödülünü kazanmak için yarışacak.

Alanında uzman 80 profesyonelden oluşan jüri üyeleri arasında Google İngiltere Yöneticisi James Bacon, Ulusal Gayrimenkul Uzmanları Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Peter Bolton King, Kraliyet Lisanslı Müfettiş ve Müşavirler Enstitüsü Başkanı David Dalby (RICS) ve İskoçya Kraliyet Bankası’ndan(RBS) Mike McNamara da yer alıyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.