1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

1998 Öncesi Yapılan Binalar, Depremde Yüzde 55 Risk Taşıyor!

Deprem riski taşıyan binalar, çarpık yapılanma çıkan yasayla birlikte yenilenecek…

çarpık yapılanma, Deprem, deprem riski taşıyan binalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Kadir Topbaş, kentsel dönüşüm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem riski taşıyan binaların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.Kentsel Dönüşümü geleceğe daha sağlıklı gitmek adına başlattıklarını hatırlatan Topbaş, “Hiç bir insanın hayatının risk altında olmasını arzu etmiyoruz. Çıkan yasayla, halkımızla birlikte tüm Türkiye’de bu çarpık yapılanmayı yenilemek için adımlar atacağız” dedi.

1998 yılı öncesinde yapılan binaların olası bir depremde yüzde 55’i etkilenecek. Sözlerine devam eden Topbaş, “Bizler beraberce yıkarsak, insaflı ve doğru yıkarız, ama deprem yıkarsa bizi de hayatımızı da insafsızca yıkar” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kira Artışları Nasıl Önlenecek? Bakan Şimşek Masadaki 3 Formülü Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için orta vadede atılacak …