1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

1000 Belediye Mahalle Oluyor

İçişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’ın 12 Haziran seçim sürecinde müjdesini verdiğini yeni büyükşehir kanunun mahalli idarelerdeki hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Muhalefetin kanuna yönelik eleştirilerine cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, ‘Büyükşehir yasası siyasi mülahazalarla hazırlanmış bir yasa değil. Türkiye’nin medeniyetler yarışında geri kalmaması için düzenlenmiş bir yasadır’ dedi.

Tanrıverdi, CHP’nin AK Parti’nin İzmir’i alabilmek için Karşıyaka’yı il yapacağı iddiasını yalanlayarak, ‘Bu yasa çalışması içinde herhangi bir ilçenin il olması yoktur’ dedi. Tanrıverdi, TBMM’de özellikle muhalefet tarafından verilmiş ve Silifke, Anamur, Erçiş, Kozan, İnegöl, Ereğli gibi ilçelerin il olması teklifi bulunduğunu ifade etti. Düzenleme ile büyükşehir olmada İstanbul ve Kocaeli’nde olduğu gibi il sınırlarının dikkate alınacağını belirten Tanrıverdi, ‘Yeni kurulacaklarla birlikte 27 büyükşehirin sınırı il sınırı olduğunda 1000 civarında belediyenin tüzel kişiliği de sona ermiş olacak’ dedi.

YENİ ŞAFAK / Fazlı Şahan

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

18 İlde Yapılacak Dev Hastanelerin Listesi!

Başbakan Erdoğan’ın 9 yıllık hayali şehir hastanelerinin detayları belli oldu. Sağlık Bakanlığı, şehir hastaneleriyle ilgili …